Atelier de Cuvinte

Improvizația – mai mult decât colac de salvare

Deși improvizația e cel mai adesea văzută drept „colac de salvare”, azi îți arăt cum te mai ajută ea atunci când ai de spus o poveste sau de susținut un discurs în fața unui public.

În primul rând ea îți permite să fii tu însăți, fără să te agăți de un scenariu fix. Ea te ajută să răspunzi imediat la reacțiile audienței, conectându-te cu ea la un nivel mai profund. 

O poveste cu reacții autentice, este întotdeauna mai interesantă decât una rigidă, „recitată”.

 

Apoi, îți antrenează mintea să gândească rapid și să găsească soluții pe loc. Ceea ce îți dă libertatea de a adăuga sau elimina oricând elemente din poveste, deschizând perspective pe care nu le-ai fi descoperit într-un material pregătit și repetat dinainte.

În timpul unui act ce presupune improvizație, ești permanent prezentă la ceea ce se întâmplă cu tine, cu povestea și cu cei din fața ta. 

Iar o asemenea prezență și versatilitate este una din cele mai mari calități ale povestitorilor de succes.

Așadar, improvizația nu doar te scoate din încurcătură ci te ajută să crești, să te conectezi real și autentic cu publicul din fața ta și să devii un povestitor mai bun.

 

Tehnici de Improvizație în Arta Povestirii este tema lunii septembrie la Cercul Povestitorilor a cărui invitat special a fost Bogdan (Bob) Rădulescu.

 

Cu bine!

Giorgiana Popan

Drd în Arta Povestirii

Articole asemănătoare

Newsletterul “EduStory”

Înscrie-te aici ca să primești informații sau resurse care să te inspire
pentru cum să povestești sau să faci prezentări memorabile și cu impact