Atelier de Cuvinte

Strategii de învățare bazate pe storytelling în pedagogia dramatică

Pedagogia dramatică este o metodă educațională ce se bazează pe explorarea expresiei artistice, implicând elevii în activități care dezvoltă creativitatea, încrederea în sine și abilitățile de comunicare. 

Storytelling-ul, sau arta de a povesti, este o tehnică veche prin care informații, mesaje sau lecții sunt transmise sub forma unei povești. Această tehnică implică crearea unui narator, a unor personaje și a unei acțiuni pentru a captiva audiența și pentru a transmite un mesaj sau o învățătură. 

În contextul pedagogiei dramatice, storytelling-ul este folosit pentru a implica elevii într-o experiență de învățare captivantă și interactivă mai ales în învățământul primar unde elevii trăiesc experiențele de învățare prin intermdiul poveștilor și a jocurilor didactice. 

Învățământul primar este o perioadă crucială în dezvoltarea copiilor, în care baza pentru învățare este pusă în mod fundamental. Este esențial ca procesul de învățare să fie captivant și eficient pentru a stimula interesul și implicarea copiilor. Una dintre cele mai eficiente și atrăgătoare strategii de învățare este storytelling-ul sau povestirea. 

Storytelling-ul nu doar încântă, ci și educa, oferind o modalitate holistică de a transmite cunoștințe, valori și abilități.

 

Profesor pentru învățământ primar,

Negrilă Adriana-Elena

 

Articole asemănătoare

Newsletterul “EduStory”

Înscrie-te aici ca să primești informații sau resurse care să te inspire
pentru cum să povestești sau să faci prezentări memorabile și cu impact