Atelier de Cuvinte

AtelieR este un cadru non-formal de dezvoltare personală pentru adulți, tineri și copii.

Atelier de Cuvinte

AtelieR de Arta povestirii

o experiență 100% practică și memorabilă

pentru persoane care doresc să fie autentice și să capteze atenția când povestesc

CE și mai ales CUM SĂ FACI în așa fel încât ce povestești
să transmită emoție, să aducă suspans, să creeze empatie și o atmosferă memorabilă

În ultima vreme se aude tot mai mult de storytelling, adică arta povestirii în limba noastră. Arta de a spune o poveste este cea mai atractivă modalitate de a preda o materie, de a transmite o informație sau valori educative şi ea poate fi accesibilă la orice vârstă pentru persoane de orice nivel. Iar dacă lucrezi în marketing sau vânzări povestea e cea care convinge și apoi vinde. Chiar și în relațiile din familie, cu colegii, cu prietenii comunicăm de cele mai multe ori printr-o poveste.

Arta povestirii ne poate scoate din cotidianul de multe ori anost și cenușiu ca să ne ducă în lumi de poveste, pline de vibrație și culoare pentru ca apoi să ne permită să vedem lumea din jurul nostru cu alți ochi, cu alte perspective. Ea porneşte de la o poveste, un mesaj, o valoare, un principiu ce se doreşte a fi transmis, pentru a fi înţeles, explorat şi apoi adaptat în manieră personală.

Îți dorești să stăpânești tehnicile de povestire, de interpretare ce conving și captează atenția persoanei sau a publicului? Ai vrea să știi cum să relaționezi cu audiența astfel încât să obții încredere și conectare, focus și motivație din partea celor care te ascultă? Îți dorești să integrezi mesajul tău într-o poveste care să te sprijine în procesul de predare / formare? Știi cum să faci în așa fel încât ce povestești să transmită emoție, să aducă suspans, să creeze empatie și o atmosferă memorabilă?

La AtelieRele de Arta povestirii, experimentezi practic alături de restul participanților:
- Tehnici care să dea culoare și efect poveștii tale astfel încât să captezi și să menții atenția.
- Tehnici de relaționare cu audiența.
- Tehnici prin care transmiți emoție, creezi suspans, empatie și o atmosferă memorabilă.


Care e povestea noastră?

Actrița și povestitoarea Giorgiana Elena Popan și Ioana Cristina Popescu, fondatoarea AtelieR au un vis, acela de a încuraja povestitorii să spună povești oamenilor. Arta povestirii din România vrem s-o ducem la următorul nivel. Din februarie 2019, am organizat peste 15 AtelieRe de arta povestirii și câteva webinarii. AtelieRele sunt 100% practice și de aceea ele se pretează la un număr mic de participanți.

Giorgiana este actriță și povestitoare, de 9 ani directorul artistic al Festivalului Internațional de Storytelling ”Magia Cuvântului”. A participat la festivaluri internaționale de storytelling: Iran, Kenya, Thailanda, Coreea de Sud, Canada, India, Franța, Italia, Cehia, Austria, Belgia, Germania, Suedia, Danemarca, Elveția.

Ioana este de 20 ani organizator de evenimente de dezvoltare personală, în ultimii 10 ani fiind implicată în dezvoltarea și promovarea de produse educaționale și culturale.

Despre arta povestirii cu povestitoarea și actrița Giorgiana Popan și Ioana Popescu, fondatoarea AtelieR poți urmări în video de mai jos.

Din 2019 Giorgiana cu Ioana susțin evenimente de storytelling pentru adulți. Ele sunt fondatoarele Cercului povestitorilor.Ne plac oamenii care nu se opresc doar la a spune povești, ci caută să le spună în așa fel încât transmit emoție și influențează, iar povestea își atinge scopul. Pentru asta, te invit să exersezi practic:

- Tehnici care să dea culoare și efect poveștii tale astfel încât să captezi și să menții atenția.
- Tehnici de relaționare cu audiența.
- Tehnici prin care transmiți emoție, creezi suspans, empatie și o atmosferă memorabilă.

La finalul AtelieRului de Arta povestirii participanții ne-au spus:

Prietenie, comunicare voioasă, dezinhibare, eleganța caldă, primitoare, confort, cunoaștere, întoarcere la joc, la sine, la valoarea personală, regăsire a copilului ce rămâi! Și lista de cuvinte și sintagme luminoase poate continua. Recomand Arta povestirii, am încredere și în alte evenimente organizate și girate de AtelieR. Invit aici colegii dascăli, părinții, copiii, metodiștii, toți iubitorii de poveste, de oameni, de bine! Felicitări organizatorilor și mulțumesc că existați pentru noi! Succes! (prof. Adela Pal)

Dacă nu aș fi descoperit Arta povestirii, aș fi pierdut ceva ce nu știam cât de mult îmi lipsește. Trebuie să participi pentru realiza magia și trăirile pe care le poți avea atunci când asculți o poveste spusă de Giorgiana. Un atelier, care o să-mi rămână în minte mult timp de acum încolo.(Cosmina Ando Ciupav)

PROFESIONALISM!!! Mulțumim Georgiana Popan și Ioana Popescu! Ați reușit să treziți copilul din noi. Uitasem de el în ultimul timp. ️Am descoperit colegi; am râs și ne-am distrat. Sunteți geniale!!! Mult succes în continuare! (prof. Claudia Leorinț)

"Pe mine m-ai prins într-o perioadă foarte aglomerată și încărcată sufletește, simțeam că mă cufund în monotonia casă-lucru-activități-copii, că nu mai apuc să fac nimic pentru mine. Participarea la Arta povestirii a fost un cadou, pachet de voie bună pe parcursul unei luni, mi-am încărcat bateriile, am primit ce mi-am dorit eu … și anume a face ceva pentru sufletul meu." (dr. Ioana Cucolaș)

M-a energizat mult acest atelier și m-a scos din monotonia „stai acasă”. Giorgiana este plină de viață și are o capacitate extraordinară de a relaționa cu persoanele din fața ei, fie ele necunoscute. Având în vedere că atelierul a fost la distanță, apreciez că organizarea a fost una bună; sunt convinsă că pe viu este mult mai interesant totul. (Anonim)

AtelieRul de Arta povestirii a fost o experiență revelatoare. Am reușit să mă deconectez de la viața cotidiană și să intru cu ușurință într-o lume magică, lumea poveștilor. Aici m-am confruntat cu limitele mele însă am avut curajul sa le depășesc. Poveștile sunt instrumente utile pe care le putem folosi în situații diferite. Ele au o putere incredibilă reușind să ne facă să înțelegem mai usor și sunt o modalitate prin care ne conectăm emoțional cu ceilalți. Giorgiana, este un om frumos, energic și un profesionist desăvârșit. Recomand AtelieRul de Arta povestirii deoarece nu e suficient doar să știm, ci este la fel de important să învățam să povestim pentru a putea împărtăși și celorlalți. (psih. Claudia Bocoiu)

“Atelierul vostru a fost un moment de destindere și de redescoperire a poveștii. Am avut o experiență care îmi va condimenta viitoare abordări. Îmi place cum a fost construit efortul vostru ca ritm, consistență, vivacitate, măsură. Vă doresc să trăiți o poveste minunată. ” (Corina)


AtelieRele au loc ON-LINE

📅 Următoarea sesiune o organizăm începând cu 2021.

AtelieRul este realizat în parteneriat cu CCD Arad


Alte evenimente susținute de Giorgiana Popan: