Atelier de Cuvinte

Spectacol de Povești și de Improvizație pentru Grup de Copii și Adolescenți

Exersează Adaptarea la Situații și Persoane cu actrița, povestitoarea Giorgiana Popan și povestitori EduStory

Despre Improvizație

„Întreaga lume este o scenă și cei mai mulți dintre noi își joacă rolul fără a fi repetat înainte.” Sean O’Casey, dramaturg

 

În improvizație, participanții nu știu ce urmează, fiecare scenă reprezintă o noutate, fiind creată pe loc.

 

Astfel persoanele care improvizează au abilitatea de a crea sau de a interpreta sau (re)acționa spontan, fără o pregătire anterioară.

 

La AtelieRul de improvizație, copilul tău are parte de o nouă experiență la fiecare întâlnire, cu fiecare grup de persoane cu care improvizează și își exersează capacitatea de adaptare la diferite situații și persoane.

 

Practic, atunci când copilul este implicat activ în propria învățare, își însușește temeinic și de durată cele învățate.

Cum să crești un copil empatic, comunicativ și inteligent emoțional

AtelieRul de improvizație reprezintă o formă de teatru bazat pe spontaneitate, pe colaborarea cu cei din jur și pe conexiunea dintre membrii grupului.

 

Copilul tău își dezvoltă anumite deprinderi, abilități și atitudini.

 

Dat fiind specificul acestei metode, noi o adaptăm nevoilor grupului și e utilizată pentru diferite niveluri de vârstă, de la copii la tineri.

 

„Mi-a placut modul interdisciplinar in care atelierul a imbinat informatiile si forma ludica pe care a imbracat o atelierul. Un mod foarte eficient de a-i face pe copii sa iubeasca istoria si sa retina evenimentele si personajele istorice foarte usor.” prof. istorie

 

Utilizarea acestei metode în mediul școlar îl ajută pe copilul tău nu doar în exprimarea emoțiilor, ci poate fi folosită în învățarea unor lecții de viață, a experiențelor sociale, istorice sau fictive, în colaborare cu ceilalți.

 

„Activitatea de azi mi-a plăcut foarte mult, am învățat că este foarte important sa citești, dacă vrei sa fi deștept, nu e suficient sa ai cărți, sa le porți cu tine dacă nu le deschizi niciodată sa citești din ele.” Patricia, clasa a II-a. 

 

Dezvoltarea acestor abilități într-un mediu cooperant în care copilul tău se simte în siguranță cu ceilalți, îi asigură dezvoltarea potențialului lui la maxim.

La AtelieRul de improvizație copilul tău deprinde 4 abilități importante. Pe viață.

AtelieRul de Improvizație contribuie la dezvoltarea diferitelor abilități, deprinderi și cunoștințe care îl încurajează pe copilul tău să se implice activ nu doar în activitățile propuse în cadrul atelierelor, ci și dincolo de siguranța oferită de acestea.

 

”Participând la aceasta activitate am putut redescoperi plăcerea de a învață prin joc. Totul a fostfoarte interactiv și cel mai mult m-a impresionat când elevi au avut roluri, a fost ceva nemaipomenit atât pentru ei cât și pentru noi. Giorgi a fost super, prin modul ei de a-i face pe elevi sa se deschidă și sa participe la jocuri, iar faza cu mămăligă a fost cea mai tare:)))” prof. Raluca Toancă

 

Copiii și tinerii care au fost implicați în activități de improvizație sunt mai dispuși să își asume riscurisă ia decizii și să ajute la rezolvarea unor probleme întâlnite atât în mediul școlar cât și în comunitate.

10 Motive
Să Exersezi Improvizația

Iată doar o parte din beneficiile pe care le are copilul tău prin utilizarea teatrului de improvizație, a tehnicilor, jocurilor
și exercițiilor specifice în cadrul AtelieRului propus de noi.

Copilul tău își exersează:

AtelieRe ON-LINE de Improvizație pentru Grup de Copii și Adolescenți

Un Nou Mod de a
Crește Încrederea în Sine

Succesul utilizării acestei metode constă în dezvoltarea încrederii în forțele proprii ale copilului tău, precum și în dezvoltarea abilității de a reacționa rapid și eficient în situații din viața de zi cu zi.

 

Își dezvoltă creativitatea, devine un ascultător mai bun, este mult mai reflexiv și mai deschis la ideile celor din jur (elevi, colegi, părinți etc.).

 

AtelieRe Tematice realizate în cadrul Proiectului educațional

Toate AtelieRele pe care le desfășurăm sunt realizate în cadrul proiectului educațional„Improvizația, metodă de predare – învățare și verificarea cunoștinelor”.

 

Școlile partenere primesc acordul de parteneriat, proiectul educațional și adeverința de co-organizator pentru profesorii implicați.

 

De obicei suntem solicitați să organizăm evenimente tematice: de Zilele Toamnei, de Ziua Națională a României, de Sfântul Nicolae, de Crăciun, de Ziua lui Mihai Eminescu, de Ziua Unirii Principatelor Române, de Dragobete, de Ziua Mamei, de Ziua Copilului, de Ziua Iei, Serbărea Abecedarului sau de sfârșit de an școlare, de Ziua lui George Coșbu, a lui Constantin Brâncoveanu, etc.

 

De asemenea, susținem aceste AtelieRe în Școala Altfel sau cu diverse ocazii, de exemplu Povestea lui Harap-Alb, Povestea Bunelor Maniere, Povestea lui Goe, sau Povestea Petuniei pentru stimularea cititului.

 

Ele sunt susținute cu atât ON-LINE, cât și în sălile de clasă dacă este posibil să ne organizăm în acest sens.

 

Poți să completezi acest formular ca să verificăm disponibilitatea noastră.

Te întrebi ce am pregătit pentru această perioadă?

Solicită detalii: Ioana Popescu, contact@AtelieRdeCuvinte.ro sau 0751515331

AtelieRe ON-LINE de Improvizație pentru Grup de Copii și Adolescenți

De ce folosim Metoda Teatrul de
Improvizație
în cadrul AtelieRului?

Prin implicarea în jocuri și activități de improvizație, pentru participant e o bună ocazie pentru el să exerseze lucrul în echipă și capacitatea de a-și pune ideile în aplicare.

 

Obții ceea ce vrei! Pregătirea pentru viață, pentru o profesie.

 

Și spre deosebire de alte evenimente de dezvoltare personală, prin AtelieRul de Improvizație exersează adaptarea la situații și persoane.

 

„Atelierul desfășurat astăzi mi s-a părut foarte frumos, plin de activități minunate și foarte diferit. Cel mai mult mi-a plăcut partea cu jocurile de rol și partea cu jocul in care a trebuit sa răspundem cu un vers (același de fiecare data) dintr-o poezie scrisă de Mihai Eminescu la toate întrebările adresate de doamna.” Kose Ezgi Melisa, elevă liceu 

 

Tehnicile de improvizație oferă celor care le utilizează, fie ei copii, elevi sau cadre didactice, posibilitatea de a vedea lucrurile dintr-un alt punct de vedere. Faptul că elevii își asumă un rol, le permite acestora să înțeleagă mai bine personajul și le schimbă perspectiva.

 

Nu în cele din urmă, folosirea frecventă la clasă a tehnicilor și jocurilor acestei metode, „transformă” participantul. Acesta va deveni, la rândul său mai creativ și mai pozitiv, mai flexibil și mai deschis la sugestiile celorlalți, mai receptiv la nevoile clasei sau a grupului în care este și un ascultător mai bun.

 

Practic tot ce te invit să faci este să-ți rezervi „AtelieRul de Improvizație” pentru un grup de minim 15 copii sau adolescenți situație în care prețul de participant este de 15 lei pentru 40-50 de minute de poveste, activități și jocuri.

 

Iar în situația în care copilul tău nu a fost încântat de AtelieR, îți returnăm banii integral dacă ne-ai comunicat acest lucru în ziua evenimentului.

Ce face ca “AtelieRul de Improvizație”
să fie atât de senzațional?

Evenimentul este organizat de Ioana Popescu, fondatoare a unei grădinițe și școli private din Timișoara.

Ioana a fost implicată în ultimii 10 ani în organizarea și promovarea a 139 de proiecte și evenimente educaționale și culturale realizate în parteneriat cu unități de învățământ preuniversitar și universitar, inspectorate școlare. 

Asta s-a întâmplat la nivel național.

Ioana-Popescu.png

“Lui Mihnea i-a plăcut foarte mult întâlnirea cu Giorgi.  L-a încântat faptul ca fost activitate interactivă, în care toți copiii au fost antrenați în răspunsuri și interpretarea unor roluri.” Felicitări

Cristina Popa, mamă

AtelieRul este susținut de Giorgiana Popan, actriță de improvizație și povestitoare internațională, participă la Festivaluri Internaționale de Storytelling în întreaga lume în ultimii 11 ani.

A susținut peste 1973 AtelieRe cu copii, tineri și adulți. 

În prezent este doctorand la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității “Babes-Bolyai”.

„Mi-a plăcut cu Giorgi, e comica si as vrea sa mai avem ateliere cu ea.” Multumim, 

Mihai, elev clasa a II-a

Prin “AtelieRul de Improvizație” vei face parte din rețeaua de școli cu care suntem parteneri în cadrul proiectului educațional Improvizația, metodă de predare-învățare și evaluare a cunoștințelor, profesorii implicați primind adeverințe de co-organizatori și un material de prezentare care să-l trimită părinților.

Bonus Gratuit

Dacă organizezi câte un AtelieR de Improvizație în fiecare lună în timpul anului școlar 2023-2024, primești un material video de 70 de minute cu basme românești interpretate de povestitoarele internaționale Giorgiana Popan și Adriana Ene.

 

Bonusul primit îl poți păstra chiar dacă la un moment dat nu mai dorești să faci parte din rețeaua de școli cu care colaborăm în cadrul proiectului educațional național – Povestea României.

Copilul tău îți va mulțumi
Încearcă oferta fără risc

AtelieRul se organizează la nivel de clasă (indiferent de nivelul de școlarizare) și durează între 40 și 45 minute.

 

Îl susținem ON-LINE sau în sălile de clasă dacă este posibil să ne organizăm în acest sens.

 

Atunci când copilul este implicat activ în propria învățare, își însușește temeinic și de durată cele învățate. Iar acei copii care au accesat „AtelieRul de Improvizație”  de minim 4 ori au avut și rezultate vizibile.

 

Elevii și profesorii implicați nu trebuie să pregătească nimic, singurul aspect este stabilirea zilei și orei la care se desfășoară activitatea.

 

De preferat e să lucrăm pe platforma noastră de ZOOM.

„Mulțumim pentru formarea copiilor a sentimentului de apreciere, respectare și promovare a valorilor autentice, românești, prin activitatea de astazi și altele! De asemeni multumim pentru poze si filmare”

Burdea Darius, tată

Oferim Garanție 100%

“Multumim din suflet pentru modul superatractiv in care ati imbinat totul. Faceti o munca extraordinara de promovare a valorilor romanesti. Va iubim tare mult si va suntem recunoscatori pentru tot ce faceti pentru noi si pentru toti copiii care beneficiaza de frumusetea atelierelor voastre.

Ne simtim minunat alaturi de voi si, cu siguranta, ca vom participa si la Dragobete.”

prof. Florentina Chifu

În situația în care copilului tău nu i-a plăcut experiența de la AtelieR, îți returnăm banii integral dacă ne comunici acest lucru în ziua în care a avut lor evenimentul pe adresa 
contact@atelierdecuvinte.ro. 

 

Până în prezent nu avem niciun retur :).

„Mi-a plăcut cu Giorgi, e comica si as vrea sa mai avem ateliere cu ea, mulțumim”
Mihai, elev clasa a-II-a

„Atelierul desfășurat astăzi mi s-a părut foarte frumos, plin de activități minunate și foarte diferit. Cel mai mult mi-a plăcut partea cu jocurile de rol și partea cu jocul in care a trebuit sa răspundem cu un vers (același de fiecare data) dintr-o poezie scrisă de Mihai Eminescu la toate întrebările adresate de doamna.”

Kose Ezgi Melisa, elevă liceu

AtelieRe ON-LINE de Improvizație pentru Grup de Copii și Adolescenți

Păreri

Mi-a placut modul interdisciplinar in care atelierul a imbinat informatiile si forma ludica pe care a imbracat o atelierul. Un mod foarte eficient de a-i face pe copii sa iubeasca istoria si sa retina evenimentele si personajele istorice foarte usor.

Prof. Istorie

Lui Mihnea i-a plăcut foarte mult întâlnirea cu Giorgi. L-a încântat faptul ca fost activitate interactivă, în care toți copiii au fost antrenați în răspunsuri și interpretarea unor roluri. Felicitări minunatei echipe!❤️ Cristina Popa, mama

Mariei i-a plăcut foarte mult activitatea de azi, mai vrea.😘” Ioana Mihele, mamă

“Multumim din suflet pentru modul superatractiv in care ati imbinat totul. Faceti o munca extraordinara de promovare a valorilor romanesti. Va iubim tare mult si va suntem recunoscatori pentru tot ce faceti pentru noi si pentru toti copiii care beneficiaza de frumusetea atelierelor voastre.Ne simtim minunat alaturi de voi si, cu siguranta, ca vom participa si la Dragobete.” 

prof. Florentina Chifu

„Atelierul asta trebuie sa se mai repete de 2 ori! A facut ca acest an sa fie cel mai frumos an pentru mine!” 

Sisi, elevă clasa a IV-a

”Activitatea de azi mi-a plăcut foarte mult, am învățat că este foarte important sa citești, dacă vrei sa fi deștept, nu e suficient sa ai cărți, sa le porți cu tine dacă nu le deschizi niciodată sa citești din ele.”  Patricia, clasa a II-a

Participând la aceasta activitate am putut redescoperi plăcerea de a învață prin joc. Totul a fost foarte interactiv și cel mai mult m-a impresionat când elevi au avut roluri, a fost ceva nemaipomenit atât pentru ei cât și pentru noi. Giorgi a fost super, prin modul ei de a-i face pe elevi sa se deschidă și sa participe la jocuri, Iar faza cu mămăligă a fost cea mai tare:)))”prof. Raluca Toancă

„Mulțumim pentru formarea copiilor a sentimentului de apreciere, respectare și promovare a valorilor autentice, românești, prin activitatea de astazi și altele! De asemeni multumim pentru poze si filmare.” Burdea Darius, tată

Rihanna. Mie mi-a plăcut cel mai mult astăzi întâlnirea cu Georgi a fost interesantă și educativă și mi-a plăcut că toți am fost implicat și nu ne-am plictisit toți i-am răspuns și am avut roluri. Mai vreau întâlniri cu Giorgi.” Ramona Harna, clasa a III-a

Atelierul desfășurat astăzi mi s-a părut foarte frumos, plin de activități minunate și foarte diferit. Cel mai mult mi-a plăcut partea cu jocurile de rol și partea cu jocul in care a trebuit sa răspundem cu un vers (același de fiecare data) dintr-o poezie scrisă de Mihai Eminescu la toate întrebările adresate de doamna. Kose Ezgi Melisa, elevă liceu

Q&A
Răspunsuri la Întrebări Frecvente

Prețul pentru un participant este 20 lei pentru un AtelieR cu Giorgiana Popan și 15 lei cu un povestitor EduStory. 

 

Iar dacă se organizează activitatea la nivel de unitate școlară și participă în jur de 80-90 de copii prețul este de 10 lei / copil.

 

Recomandăm atunci când se poate, să participe și un părinte sau un bunic. Copiii sunt încântați când își privesc părinții cum performează. În acest caz plătești 20 lei/adult.

Poți să alegi să plătești cu cardul sau prin virament bancar.

Dacă aceste două metode nu îți sunt la îndemână, poți să apelezi la serviciile Poștei

Române, situație în care te rog să-mi comunici acest lucru pe contact@atelierdecuvinte.ro.

AtelieRul se organizează la nivel de clasă (indiferent de nivelul de școlarizare) și durează între 40 și 50 minute.

Îl susținem ON-LINE sau în sălile de clasă dacă este posibil să ne organizăm în acest sens.

Elevii și profesorii implicați nu trebuie să pregătească nimic, singurul aspect este stabilirea zilei și orei la care se desfășoară activitatea.

De preferat e să lucrăm pe platforma noastră de ZOOM.

Atunci când susținem activitatea ON-LINE putem să înregistrăm și să fotografiem. Iar pentru aceasta vei achita un cost suplimentar de 80 lei.

De obicei suntem solicitați să organizăm evenimente tematice în preajma zilelor de: Ziua Unirii Principatelor Române, Dragobete, Ziua Mamei, Ziua Copilului, Zilele Toamnei, Serbări, Ziua Națională a României, Sfântul Nicolae, de Crăciun, de Ziua lui Mihai Eminescu, de Ziua lui George Coșbuc, a lui Constantin Brâncoveanu, etc.

 

De asemenea, susținem aceste AtelieRe în Școala Altfel sau cu diverse ocazii, de exemplu pentru a încuraja lectura suplimentară la copii.

Verifică disponiblitatea noastră completând acest formular.

Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, București, Caraș Severin, Hunedoara, Gorj, Maramureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vâlcea, Vrancea, respectiv în Italia, Provincia de Como, Milano – la o dată și o oră pe care o stabilim de comun acord.

Verifică disponibilitatea noastră completând acest formular.

Dacă ești printre primele 20 clase care își rezervă un AtelieR de grup, primești gratuit un material video pe care-l poți folosi în activitatea ta (fie o poveste, fie un curs de arta povestirii).

Bonusul primit îl poți păstra chiar dacă soliciți rambursarea în ziua în care a fost susținut AtelieRul.

Școlile implicate primesc în max.3 zile de la desfășurarea activității: proiectul educațional, acordul de parteneriat și adeverința de co-organizator, urmând ca acestea să fie personalizate de către unitatea școlară parteneră.

AtelieRe ON-LINE de Improvizație pentru Grup de Copii și Adolescenți

Investiția în educația sa timpurie se va fi dovedit a fi
cheia pregătirii sale pentru viitor

Gândește-te la asta, exact ca la etapele construirii unei case: începi cu fundația, dar, oricât ai investi în ziduri, casa tot se va surpa, dacă fundația nu este bună.

 

Vreau să știi doar un lucru: dacă îl înscrii pe copilul tău la AtelieRul de Improvizație, cu siguranța îți va mulțumi.

„Rihanna. Mie mi-a plăcut cel mai mult astăzi întâlnirea cu Georgi a fost interesantă și educativă și mi-a plăcut că toți am fost implicat și nu ne-am plictisit toți i-am răspuns și am avut roluri. Mai vreau întâlniri cu Giorgi.”
Ramona Harna, clasa a III-a
„Atelierul asta trebuie sa se mai repete de 2 ori! A facut ca acest an sa fie cel mai frumos an pentru mine!”
Sisi, elevă clasa a IV-a
Ioana-Popescu.png

Contact:

Dacă dorești să-ți rezervi un AtelieR de grup pentru copii sau adolescenți te invit completezi pentru început acest formular, iar noi vom reveni în max.3 zile cu un răspuns.