Atelier de Cuvinte

Review-uri video

Alte review-uri

Impactul AtelieRului a fost puternic asupra mea și nu am uitat nimic din ce s-a discutat despre efectele tehnologiei folosite în scop de divertisment. M-am bucurat foarte mult că am participat, chiar dacă „bucurie” nu este cel mai potrivit cuvânt… Bucurie ar fi fost (deși inconștiență, cum era pe vremuri) de a nu fi obligați să luptăm pentru copiii noștri cu un dușman atât de perfid ce folosește arme mizerabile deghizate sub forma divertismentului și a socializării.
Informațiile, studiile, imaginile și clipurile pe care le-ai împărtășit cu noi, părinții prezenți la atelier, au făcut lumină în bezna care înconjoară acest subiect pentru mine: Sunt sau nu o mamă nebună? Exagerez sau nu când vreau să limitez tehnologia pentru copilul meu? E doar o obsesie de părinte prea strict sau e o teamă justificată? Am primit răspunsuri clare pe loc! Iar prezența celorlalți părinți preocupați de sănătatea copiilor lor a fost dovada că nu sunt nici nebună, nici exagerată și, mai ales, nu sunt singură în această luptă.
Îți mulțumesc că ne-ai oferit soluții concrete, aplicabile imediat și cuantificabile, drept arme pentru a putea duce această luptă! Chiar dacă nu sunt confortabile și nici ușor de aplicat, și chiar dacă implică, în primul rând, o atenție sporită asupra noastră și schimbări ale comportamentului nostru de părinți, aceste metode sunt de un real ajutor!
Îți mulțumesc încă o dată și îmi iau angajamentul de a-ți mai trimite emailuri referitoare la situația noastră! (Adriana Nan)

Un AtelieR cu eficiență și impact maxim! Nu vrem o generație viitoare de ADHD-iști.
Mi-a plăcut felul în care a început AtelieRul. modul de prezentare, ținerea pe subiect. E prima dată când mi se pare că aș mai fi vrut să dureze evenimentul, că e prea scurt. E bine ca la acest AtelieR să vină și soțul și soția.
Acest program ar trebuie să fie la nivel național, pentru tineri implementat la nivel de ore în programul de dimineață.
Să vă răsplătească Dumnezeu pentru ideea și efortul de o organiza acest AtelieR! (Ioana Cucolaș)

Suntem în a 20 zi de „postit digital”….toată familia. Cea mai mare schimbare se vede și se simte la pruncul cel mic care are 11 ani. A devenit mai concentrat la teme, mai interesat de activități la care a renunțat (desenat, citit, sport), mai conciliant în discuțiile importante. A fost grea prima perioadă, au scăzut notele la școală, sa- răzvrătit, „a suferit”, am suferit cu toții dar merită tot efortul. Nervii întinși la maxim, întrebări peste întrebări, stări anxioase, pasivitatea parcă s-au dus, parcă nu au fost niciodată.  Mulțumim Dan, mulțumim Ioana…. ne plecăm cu gratitudine. Spor în toate! (Adrian Mihai Creț)

La Atelierul de ecrane electronice am înțeles modul nefast de acțiune al acestora asupra comportamentului și creierului copiilor noștri, remarcându-l ca foarte prezent și la copiii mei, urmare a timpului pierdut pe telefon, uneori 3-4 ore zilnic. Toate explicațiile au fost foarte bine argumentate. Recomand cu căldură acest seminar tuturor părinților care vor sa facă o schimbare în educația copiilor lor pentru a le schimba sistemul de valori. (Mariana)

Am participat la cursul Detoxdigital și am fost foarte încântată de informațiile pe care le-am aflat. Sunt lucruri foarte importante pe care nu le știm și care nu sunt imposibil de făcut, unele sunt chiar la îndemâna oricui, Dacă le cunoaștem. Am înțeles multe mecanisme care au loc în mintea utilizatorului digital. Asta m-a ajutat să nu mai caut vinovați, ci soluții. Iar soluțiile le-am primit tot la acest curs care dă o mulțime de rezolvări accesibile. Formatorul este foarte bine pregătit, creează o atmosferă plăcută și oferă multe exemple din viața reala. Merită din plin! (Carmen Coman)

Atelierul este dinamic, instructiv, captivant, cu un subiect actual și de larg interes. Este gândit și structurat în mod profesionist, astfel încât să înveți și să și practici încă din timpul cursului. Conținutul este foarte documentat, informațiile sunt noi, consistente, interesante, ușor de asimilat. Atmosfera este relaxantă, abordarea – pas cu pas. Este o experiență de învățare, descoperire, punere în practică. Formatorul este un om valoros, cu viziune clară, cu experiență reală și aborbare multidisciplinară, de la care am avut ce învăța. Recomand cursul cu mare căldură tuturor părinților care doresc să-și ajute copilul să lupte împotriva dependenței digitale. Deja am un răspuns pozitiv din partea copilului meu, fapt care mă bucură. Mulțumesc, domnule profesor! (Luminița Daian)

Mi-a plăcut foarte mult atelierul: dens, bine structurat, o abordare dinamică, o tematica interesantă. Un formator de nota 10, extrem de eficient și bine pregătit care a reușit să îl facă accesibil și captivant. Un curs deosebit de util părinților, cadrelor didactice și tinerilor. (Liana Cristea)

Atelierul „Detoxifiere digitală” a fost pe gustul meu: un curs interactiv în care am învățat lucruri noi, de actualitate. Metodele prezentate prin care putem convinge copiii să utilizeze mai puțin telefoanele, tabletele și laptop-urile sunt aplicabile și sunt convinsă că dau și roade. Voi populariza cursul în ședințele cu părinții, deoarece este benefic să știm cum trebuie să acționăm în cazul copiilor care petrec prea mult timp în preajma tehnologiei. tocmai am vizionat un reportaj TV despre „autismul digital”. Dacă nu vrem să se ajungă la aceasta boală, am putea apela la specialiștii care ne-au prezentat cursul de „Detoxifiere digitală” .
Mulțumesc încă o dată. Cursul a fost minunat. (Mariana Eremia)

Detalii despre acest AtelieR poți vizualiza la acest link.