ActiveAdulțiNoutăți

De ce unii au succes? (inteligența emoțională și socială)

În lumea contemporană nu e suficient să ai un IQ ridicat (adică inteligența cognitivă). Un copil și viitor adult e bine să știe să-și gestioneze emoțiile (inteligența emoțională) să aibă abilitatea de a te înțelege cu alții (inteligența socială) și să aibă o conștiință și sens profund al vieții (inteligență spirituală).

Acest AtelieR îți oferă ocazia să descoperi esența acestor concepte și conexiunile dintre ele. Capacitatea de a rezolva problemele, adică inteligență clasică, nu asigură o viață reușită și fericită. Află cum îți poți ajuta copilul să dezvolte acea inteligență de care școala nu se ocupă și care contează atât de mult în formarea lui.

AtelieRul este DESTINAT părinților cu copii de toate vârstele, dar și celor care se pregătesc să devină părinți, bunicilor sau bunicilor în devenire, respectiv studenților sau specialiștilor în educație.

MODULUL 1 – Inteligența emoțională  cu psih. Amalia Doboș
Ajută-ți copilul să-și identifice, înțeleagă și exprime corect emoțiile. Învață-l cum arată în familia voastră autocontrolul emoțional, discutați despre situațiile în care apare frustrarea și cum i-ați putea face față sau uitați-vă împreună la ce transmit ceilalți prin mimica și gestica lor.
De la tine, părintele/dascălul lui, poate învăța că succesul are și o importantă rădăcină emoțională, care constă în autocunoaștere și priceperea de-a te armoniza cu ceilalți.
Vino să înveți ce poți face concret cu copilul (tău) fiindcă lucrul în/cu lumea emoțiilor este esențial pentru succesul în viață.

MODULUL 2 – Inteligența socială cu psih. Maria Monica Iliescu
De la tine, părintele lui, va deprinde copilul iscusința în relații: să se înțeleagă cu alții, să obțină ușor colaborarea lor, să se adapteze în diverse contexte sociale.
Tu îl înveți să coopereze sau nu cu tine sau cu frații lui, să-și rezolve conflictele, să negocieze și chiar să fie un bun mediator în neînțelegerile altora.
Îl poți învăța cum să „citească” oameni și situații, să câștige încrederea celorlalți, să își facă prieteni, dar și când și cum să spună NU presiunilor grupurilor.
Dar cel mai important: dacă relația ta cu copilul tău este sănătoasă, toate relațiile lui viitoare vor fi funcționale.
Vino să înveți cum să-ți ajuți copilul să aibă succes și să se simtă împlinit în viața socială!

AtelieRul este SUSȚINUT de
Psiholog și profesor Amalia Doboș activează în domeniul educațional de 25 ani. Cu o bogată experiență în formare și psihoterapie centrată pe soluții. Este mamă a 3 copii minunați de 11, 15 și 19 ani.

Psiholog și profesor Maria Monica Iliescu ce are o experiență însumată de 21 ani ca educatoare, învățătoare, profesor și diriginte. De 10 ani este psiholog și psihoterapeut cu competențe în consilierea copiilor și a adolescenților, cu un doctorat în impactul multiculturalității asupra familiei și o experiență de 6 ani în terapie sistemică și de familie.

PREȚ:
50 lei / modul – Material video de la un AtelieR anterior, respectiv 75 lei pentru ambele module.

AtelieRul se organizează în momentul în care se constitue un grup de 10 persoane.

COMANDĂ materialele video la acest link.

☎️ DETALII: 0751515331 (Ioana Popescu).

Dă share prietenilor tăi!

Ioana Popescu
the authorIoana Popescu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.