❓ DE CE să participi?
Dacă înainte terminai o școală / facultate aveai șanse foarte mari să-ți găsești un serviciu. Acum copiii noștri vor avea șanse mai mari dacă vor avea acele abilități de viață – de comunicare și relaționare pozitivă, de adaptare facilă la situații noi și neprevăzute, de integrare în echipe noi, de rezolvare de probleme de zi cu zi sau a situațiilor de criză având o atitudine deschisă și pro-activă, etc. Și pentru asta are nevoie să se descopere, să exerseze și de abia apoi le dobândește.
Încă nu e la modă să investim în dezvoltarea personală a copiilor noștri…deși le cumpărăm haine și încălțăminte frumoase. Așa cum avem grijă de cum arată, așa trebuie să avem grijă de formarea lor ca persoane, ca viitori antreprenori sau angajați. Ciclul primar este un bun moment să începi să înveți cum să-ți controlezi emoțiile, cum să comunici, cum să te poziționezi față de ceilalți.
?? AtelieRul este SUSȚINUT de doamna psiholog și profesor Maria Monica Iliescu cu o experiență însumată de 21 ani ca educatoare, învățătoare, profesor și diriginte. De 10 ani este psiholog și psihoterapeut cu competențe în consilierea copiilor și a adolescenților, cu un doctorat în impactul multiculturalității asupra familiei și o experiență de 6 ani în terapie sistemică și de familie.
Adaptat vârstei lor, elevii pot participa separat la oricare dintre module sau integral la toate cele 4 module:
@MODUL 1 + 2: GESTIONAREA EMOȚIILOR
Prin jocuri, tehnici expresive, exerciții interactive de grup, activități practice și plastice, interpretare de personaje, AtelieRul își propune să îi învețe pe copii un vocabular al emoțiilor, modalități de exprimare facială a acestora, identificarea emoțiilor celor din jur, creșterea capacității de relaționare funcțională cu ceilalți și creșterea încrederii în sine. De asemenea, vor fi încurajați în exersarea controlului fricii și al furiei.
@MODUL 3: ROLURI ÎN ECHIPĂ
Copiii vor fi implicați în jocuri și activități de echipă prin care vor fi stimulați în vederea dezvoltării de abilități sociale pentru creșterea cooperării și implicării lor. Vor începe să se familiarizeze cu diverse forme de relaționare și își vor descoperi stilul personal de relaționare în grup.
@MODUL 4: REZOLVAREA DE PROBLEME
Prin jocuri terapeutice, filmulețe educative, activități practice, dramatizări, într-un mod dinamic și distractiv se vor familiariza cu unele tehnici de comunicare eficientă și rezolvare de probleme.
? CÂND: AtelieRul cuprinde 4 module.
? UNDE: se poate desfășura și ON-LINE.
? PREȚ: 50 lei (10 euro) / modul.
? ÎNSCRIERI: 0751515331 (Ioana Popescu)
Păreri despre acest tip de AtelieRe se pot vizualiza aici.