Atelier de Cuvinte

Evaluarea națională, o sperietoare?

AtelieRul e DESTINAT elevilor de clasa a VIII-a / a XII-a și părinților acestora care doresc să pregătească o bună abordare inclusiv în plan emoțional a examenului final de ciclu gimnazial /liceal.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Școala Familiei.

@ MODULUL 1 – pentru părinți (21 octombrie)
Suntem buni co-echipieri pentru copilul nostru în fața acestei provocări?
Noi, ca adulți, putem privi lucrurile în perspectivă, în contextul larg al evenimentelor ulterioare… dar am făcut-o? Și i-am transmis asta și juniorului?
Ne străduim să ne motivăm copiii pentru a fi performanți școlar și cei mai mulți dintre noi (ca părinți) depunem eforturi pentru confortul lui emoțional.
Acum, în perspectiva evaluării naționale de la sfârșitul clasei a VIII-a/a XII-a, valorizăm corect aceste aspecte?

@ MODULUL 2 – pentru adolescenți (2 noiembrie)
Oare în viața ta de adolescent, examenul de final de clasa a VIII-a nu este supra-dimensionat cu o aură de sperietoare? Acest AtelieR are rolul de a te pregăti emoțional. Prin intermediul lucrului cu “metafora” voi încerca să redăm examenului dimensiunile potrivite, racordându-l la întreaga realitate a ta, încadrându-l corect ca eveniment profesional și de carieră. Ne vom imagina momentul examenului, analizând implicațiile lui pe termen lung, deslușind cum se formează presiunea socială din jurul tău și cum poate fi dezamorsată.

?‍? AtelieRul este SUSȚINUT de Amalia Doboș – profesor și psiholog școlar, activează în domeniul educațional de 25 ani. Cu o bogată experiență în formare și psihoterapie centrată pe soluții cu elevi de gimnaziu și liceu. Este mamă a 3 copii minunați de 11, 15 și 19 ani.

? CÂND:
Părinți: LUNI – 21 octombrie (între orele 18.00 la 20.30).
Adolescenți: SÂMBĂTĂ – 2 noiembrie (între orele 14.00-16.30).

? UNDE: AtelieRul se poate desfășura în sala de clasă.

? PREȚ:
230 lei (150 lei – toamnă, 80 lei – aprilie)
150 lei pentru pachetul de 2 module din toamnă.
La modulul 2 pentru adolescenți se adaugă un al 3lea modul care se organizează de comun acord în aprilie 2020 și care este plătit separat la un preț de 80 lei.
Numărul minim de elevi pe grup este de 18 elevi, din care 1 elev poate fi caz social. Dacă școala consideră că sunt elevi care provin din familii defavorizate, AtelieR acordă o bursă integrală pentru câte un elev pe grupul de elevi.

? ÎNSCRIERI: on-line la acest link sau 0751515331.

Evenimentul e postat și pe facebook. Dă share prietenilor tăi!

Alte AtelieRe Școala familiei poți vizualiza la acest link.

 

Articole asemănătoare

AtelieR de psihodramă

Psihodrama este o metodă psihoterapeutică cu aplicații multiple în grupuri și individual, în terapie, educație, formare, organizații sau team building. AtelieRul este DESTINAT persoanelor de peste 18 ani cu deschidere

citește mai departe »

Evenimente Corporate

Dezvoltarea personală are loc oricum, pentru că situațiile și contextele în care suntem, ne provoacă creativitatea, capacitatea de adaptare și improvizație. Dezvoltarea personală poți s-o faci eficient și în timp

citește mai departe »

Înscrie-te la Newsletterul “EduStory”