Atelier de Cuvinte

AtelieRe ON-LINE de improvizație

Întreaga lume este o scenă și cei mai mulți dintre noi își joacă rolul fără a fi repetat înainte. (Sean O’Casey, dramaturg)

În improvizație, participanții nu știu ce urmează, fiecare scenă reprezintă o noutate, fiind creată pe loc.

Astfel persoanele care improvizează au abilitatea de a crea sau de a interpreta sau (re)acționa spontan, fără o pregătire anterioară.

La AtelieRul de improvizație, copilul tău are parte de o nouă experiență la fiecare întâlnire, cu fiecare grup de persoane cu care improvizează și își exersează capacitatea de adaptare la diferite situații și persoane.

Practic, atunci când copilul este implicat activ în propria învățare, își însușește temeinic și de durată cele învățate.

 10 Motive Să Exersezi Improvizația

Iată doar o parte din beneficiile pe care le are copilul tău prin utilizarea teatrului de improvizație, a tehnicilor, jocurilor și exercițiilor specifice în cadrul AtelieRului propus de noi.

Copilul tău își exersează:

 1. capacitatea de adaptare la diferite situații sau persoane;
 2. capacitatea de rezolvare rapidă și creativă de probleme;
 3. competențe de ascultare activă;
 4. capacitatea de menținere a atenției active;
 5. dezvoltarea gândirii critice;
 6. capacit­­atea de a lua decizii rapid, pe loc;
 7. abilități de gestionare a factorilor afectivi;
 8. spontaneitatea;
 9. stimularea creativității, a imaginației și a inițiativei;
 10. independența.

 Un Nou Mod de Crește Încrederea în Sine

Succesul utilizării acestei metode constă în dezvoltarea încrederii în forțele proprii ale copilului tău, precum și în dezvoltarea abilității de a reacționa rapid și eficient în situații din viața de zi cu zi.

Își dezvoltă creativitatea, devine un ascultător mai bun, este mult mai reflexiv și mai deschis la ideile celor din jur (elevi, colegi, părinți etc.).

Cum să crești un copil empatic, comunicativ și inteligent emoțional

AtelieRul de improvizație reprezintă o formă de teatru bazat pe spontaneitate, pe colaborarea cu cei din jur și pe conexiunea dintre membrii grupului.

Copilul tău își dezvoltă anumite deprinderi, abilități, atitudini.

Dat fiind specificul acestei metode, noi o adaptăm nevoilor grupului și e utilizată pentru diferite niveluri de vârstă, de la copii la tineri.

„Mi-a placut modul interdisciplinar in care atelierul a imbinat informatiile si forma ludica pe care a imbracat o atelierul. Un mod foarte eficient de a-i face pe copii sa iubeasca istoria si sa retina evenimentele si personajele istorice foarte usor.” (prof. istorie)

Utilizarea acestei metode în mediul școlar îl ajută pe copilul tău nu doar în exprimarea emoțiilor, ci poate fi folosită în învățarea unor lecții de viață, a experiențelor sociale, istorice sau fictive, în colaborare cu ceilalți.

„Activitatea de azi mi-a plăcut foarte mult, am învățat ca este foarte important sa citești, dacă vrei sa fi deștept, nu e suficient sa ai cărți, sa le porți cu tine dacă nu le deschizi niciodată sa citești din ele.” Patricia, clasa a II-a

Dezvoltare acestor abilități într-un mediu cooperant în care copilul tău se simte în siguranță cu ceilalți, îi asigură dezvoltarea potențialului lui la maxim.

La AtelieRul de improvizație copilul tău deprinde 4 abilități importante.  Pe viață.

AtelieRul de Improvizație contribuie la dezvoltarea diferitelor abilități, deprinderi și cunoștințe care îi abilitează pe copilul tău să se implice activ nu doar în activitățile propuse în cadrul atelierelor, ci și dincolo de siguranța oferită de acestea.

Participând la aceasta activitate am putut redescoperi plăcerea de a învață prin joc. Totul a fost foarte interactiv și cel mai mult m-a impresionat când elevi au avut roluri, a fost ceva nemaipomenit atât pentru ei cât și pentru noi. Giorgi a fost super, prin modul ei de a-i face pe elevi sa se deschidă și sa participe la jocuri, Iar faza cu mămăligă a fost cea mai tare:)))” (prof. Raluca Toancă)

Copiii și tinerii care au fost implicați în activități de improvizație sunt mai dispuși să își asume riscuri, să ia decizii și să ajute la rezolvarea unor probleme întâlnite atât în mediul școlar cât și în comunitate.

Ce face ca „AtelieRul de Improvizație” să fie atât de senzațional?

 AtelieRul este susținut de Giorgiana Popan, actriță de improvizație și povestitoare internațională, participă la Festivaluri Internaționale de Storytelling în întreaga lume în ultimii 11 ani. anhttps://atelierdecuvinte.ro/product/atelier-de-improvizatiei. (poza cu Giorgi)

Mi-a plăcut cu Giorgi, e comica si as vrea sa mai avem ateliere cu ea,🙂mulțumim. Mihai, elev clasa a II-a

Evenimentul este organizat de Ioana Popescu, fondatoare a unei grădinițe și școli private din Timișoara, implicată în ultimii 10 ani în proiecte educaționale și culturale în parteneriat cu școli și inspectorate școlare din țară. (poza cu Ioana)

“Lui Mihnea i-a plăcut foarte mult întâlnirea cu Giorgi. 😍🥰 L-a încântat  faptul ca fost activitate interactivă, în care toți copiii au fost antrenați în răspunsuri și interpretarea unor roluri. Felicitări minunatei echipe!❤️🤗👏🥇” (Cristina Popa, mamă)

Prin „AtelieRul de Improvizație” vei face parte din școlile care au încheiat acorduri de parteneriat cu noi, profesorii implicați primind adeverințe de co-organizatori și un material de prezentare care să-l trimită părinților.

 Copilul tău îți va mulțumi. Încearcă oferta fără risc.

AtelieRul se organizează ON-LINE la nivel de clasă (indiferent de nivelul de școlarizare) și durează între 40 și 50 minute.

Atunci când copilul este implicat activ în propria învățare, își însușește temeinic și de durată cele învățate. Iar acei copii care au accesat „AtelieRul de Improvizație” de minim 4 ori au avut și rezultate vizibile.

Elevii și profesorii implicați nu trebuie să pregătească nimic, singurul aspect este stabilirea zilei și orei la care se desfășoară activitatea.

De preferat e să lucrăm pe platforma noastră de ZOOM pentru a-ți putea oferi poze și înregistrarea evenimentului.

„Mulțumim pentru formarea copiilor a sentimentului de apreciere, respectare și promovare a valorilor autentice, românești, prin activitatea de astazi și altele! De asemeni multumim pentru poze si filmare.💐 (Burdea Darius, părinte)”

Prețul pentru un participant este 10 lei, pentru un grup de 80 de persoane. 

Recomandăm atunci când se poate, să participe și un părinte sau un bunic. Copiii sunt încântați când își privesc părinții cum performează. În acest caz plătești 30 lei/familie (indiferent câți copii și adulți participă).

Poți plăti cu card sau prin virament bancar. Primești informațiile când rezervi AtelieRul.

Oferim garanție 100%.

În situația în care copilului tău nu i-a plăcut experiența de la AtelieR, îți returnăm banii integral dacă ne comunici acest lucru în ziua în care a avut lor evenimentul.

Până în prezent nu avem niciun retur :).

“Multumim din suflet pentru modul superatractiv in care ati imbinat totul. Faceti o munca extraordinara de promovare a valorilor romanesti. Va iubim tare mult si va suntem recunoscatori pentru tot ce faceti pentru noi si pentru toti copiii care beneficiaza de frumusetea atelierelor voastre. Ne simtim minunat alaturi de voi si, cu siguranta, ca vom participa si la Dragobete.” prof. Florentina Chifu

 AtelieR Tematic

De obicei suntem solicitați să organizăm evenimente tematice în preajma zilelor de: Dragobete, Ziua Mamei, Ziua Copilului, Zilele Toamnei, Serbări, Ziua Națională a României, Sfântul Nicolae, Crăciun, Ziua lui Mihai Eminescu, a lui George Coșbu, Constantin Brâncoveanu, etc.

Te întrebi ce am pregătit pentru această perioadă?

Solicită detalii: Ioana Popescu, contac@AtelieRdeCuvinte.ro sau 0751515331

 De ce folosim metoda teatrul de improvizație?

Copilul tău participând la jocuri și activități de improvizație e o bună ocazie pentru el să exerseze lucrul în echipă și capacitatea de a-și pune ideile în aplicare.

Obții ceea ce vrei! Pregătirea pentru o profesie, pentru viață.

Și spre deosebire de alte evenimente de dezvoltare personală, prin AtelieRul de Improvizație exersează adaptarea la situații și persoane.

 Atelierul desfășurat astăzi mi s-a părut foarte frumos, plin de activități minunate și foarte diferit. Cel mai mult mi-a plăcut partea cu jocurile de rol și partea cu jocul in care a trebuit sa răspundem cu un vers (același de fiecare data) dintr-o poezie scrisă de Mihai Eminescu la toate întrebările adresate de doamna. Kose Ezgi Melisa, elevă liceu

Tehnicile de improvizație oferă celor care le utilizează, fie ei copii, elevi sau cadre didactice, posibilitatea de a vedea lucrurile dintr-un alt punct de vedere. Faptul că elevii își asumă un rol, le permite acestora să înțeleagă mai bine personajul și le schimbă perspectiva.

Nu în cele din urmă, folosirea frecventă la clasă a tehnicilor și jocurilor acestei metode, „transformă” participantul. Acesta va deveni, la rândul său mai creativ și mai pozitiv, mai flexibil și mai deschis la sugestiile celorlalți, mai receptiv la nevoile clasei sau a grupului în care este și un ascultător mai bun.

Practic tot ce te invit să faci este să-ți rezervi „AtelieRul de Improvizație” pentru un grup de minim 15 copii sau adolescenți situație în care prețul de participant este de 15 lei pentru 40-50 de minute de poveste, activități și jocuri.

Iar în situația în care copilul tău nu a fost încântat de AtelieR, îți returnăm banii integral dacă ne-ai comunicat acest lucru în ziua evenimentului.

Investiția în educația sa timpurie se va fi dovedit a fi cheia pregătirii sale pentru viitor

Gândește-te la asta, exact ca la etapele construirii unei case: începi cu fundația, dar, oricât ai investi în ziduri, casa tot se va surpa, dacă fundația nu este buna.

Vreau să știi doar un lucru: dacă îl înscrii pe copilul tău la AtelieRul de Improvizație, cu siguranța îți va mulțumi.

“Rihanna. Mie mi-a plăcut cel mai mult astăzi întâlnirea cu Georgi a fost interesantă și educativă și mi-a plăcut că toți am fost implicat și nu ne-am plictisit toți i-am răspuns și am avut roluri. Mai vreau întâlniri cu Giorgi. 🥰🥰🥰😍😍😍”Ramona Harna, clasa a III-a

Atelierul asta trebuie sa se mai repete de 2 ori! A facut ca acest an sa fie cel mai frumos an pentru mine! Sisi, clasa a IV-ahttps://atelierdecuvinte.ro/product/atelier-de-improvizatie

Rezervă un AtelieR pentru un grup de copii sau adolescenți la acest link.

 

pentru Grup de Copii și Adolescenți.

Exersează Adaptarea la Situații și Persoane

Cu actrița de improvizație și povestitoarea Giorgiana Popan. Distracție Maximă, Tematici și Jocuri Noi de Fiecare Dată.

Întreaga lume este o scenă și cei mai mulți dintre noi își joacă rolul fără a fi repetat înainte. (Sean O’Casey, dramaturg)

În improvizație, participanții nu știu ce urmează, fiecare scenă reprezintă o noutate, fiind creată pe loc.

Astfel persoanele care improvizează au abilitatea de a crea sau de a interpreta sau (re)acționa spontan, fără o pregătire anterioară.

La AtelieRul de improvizație, copilul tău are parte de o nouă experiență la fiecare întâlnire, cu fiecare grup de persoane cu care improvizează și își exersează capacitatea de adaptare la diferite situații și persoane.

Practic, atunci când copilul este implicat activ în propria învățare, își însușește temeinic și de durată cele învățate.

 10 Motive Să Exersezi Improvizația

Iată doar o parte din beneficiile pe care le are copilul tău prin utilizarea teatrului de improvizație, a tehnicilor, jocurilor și exercițiilor specifice în cadrul AtelieRului propus de noi.

Copilul tău își exersează:

 1. capacitatea de adaptare la diferite situații sau persoane;
 2. capacitatea de rezolvare rapidă și creativă de probleme;
 3. competențe de ascultare activă;
 4. capacitatea de menținere a atenției active;
 5. dezvoltarea gândirii critice;
 6. capacit­­atea de a lua decizii rapid, pe loc;
 7. abilități de gestionare a factorilor afectivi;
 8. spontaneitatea;
 9. stimularea creativității, a imaginației și a inițiativei;
 10. independența.

 Un Nou Mod de Crește Încrederea în Sine

Succesul utilizării acestei metode constă în dezvoltarea încrederii în forțele proprii ale copilului tău, precum și în dezvoltarea abilității de a reacționa rapid și eficient în situații din viața de zi cu zi.

Își dezvoltă creativitatea, devine un ascultător mai bun, este mult mai reflexiv și mai deschis la ideile celor din jur (elevi, colegi, părinți etc.).

Cum să crești un copil empatic, comunicativ și inteligent emoțional

AtelieRul de improvizație reprezintă o formă de teatru bazat pe spontaneitate, pe colaborarea cu cei din jur și pe conexiunea dintre membrii grupului.

Copilul tău își dezvoltă anumite deprinderi, abilități, atitudini.

Dat fiind specificul acestei metode, noi o adaptăm nevoilor grupului și e utilizată pentru diferite niveluri de vârstă, de la copii la tineri.

„Mi-a placut modul interdisciplinar in care atelierul a imbinat informatiile si forma ludica pe care a imbracat o atelierul. Un mod foarte eficient de a-i face pe copii sa iubeasca istoria si sa retina evenimentele si personajele istorice foarte usor.” (prof. istorie)

Utilizarea acestei metode în mediul școlar îl ajută pe copilul tău nu doar în exprimarea emoțiilor, ci poate fi folosită în învățarea unor lecții de viață, a experiențelor sociale, istorice sau fictive, în colaborare cu ceilalți.

„Activitatea de azi mi-a plăcut foarte mult, am învățat ca este foarte important sa citești, dacă vrei sa fi deștept, nu e suficient sa ai cărți, sa le porți cu tine dacă nu le deschizi niciodată sa citești din ele.” Patricia, clasa a II-a

Dezvoltare acestor abilități într-un mediu cooperant în care copilul tău se simte în siguranță cu ceilalți, îi asigură dezvoltarea potențialului lui la maxim.

La AtelieRul de improvizație copilul tău deprinde 4 abilități importante.  Pe viață.

AtelieRul de Improvizație contribuie la dezvoltarea diferitelor abilități, deprinderi și cunoștințe care îi abilitează pe copilul tău să se implice activ nu doar în activitățile propuse în cadrul atelierelor, ci și dincolo de siguranța oferită de acestea.

Participând la aceasta activitate am putut redescoperi plăcerea de a învață prin joc. Totul a fost foarte interactiv și cel mai mult m-a impresionat când elevi au avut roluri, a fost ceva nemaipomenit atât pentru ei cât și pentru noi. Giorgi a fost super, prin modul ei de a-i face pe elevi sa se deschidă și sa participe la jocuri, Iar faza cu mămăligă a fost cea mai tare:)))” (prof. Raluca Toancă)

Copiii și tinerii care au fost implicați în activități de improvizație sunt mai dispuși să își asume riscuri, să ia decizii și să ajute la rezolvarea unor probleme întâlnite atât în mediul școlar cât și în comunitate.

Ce face ca „AtelieRul de Improvizație” să fie atât de senzațional?

 AtelieRul este susținut de Giorgiana Popan, actriță de improvizație și povestitoare internațională, participă la Festivaluri Internaționale de Storytelling în întreaga lume în ultimii 11 ani. anhttps://atelierdecuvinte.ro/product/atelier-de-improvizatiei. (poza cu Giorgi)

Mi-a plăcut cu Giorgi, e comica si as vrea sa mai avem ateliere cu ea,🙂mulțumim. Mihai, elev clasa a II-a

Evenimentul este organizat de Ioana Popescu, fondatoare a unei grădinițe și școli private din Timișoara, implicată în ultimii 10 ani în proiecte educaționale și culturale în parteneriat cu școli și inspectorate școlare din țară. (poza cu Ioana)

“Lui Mihnea i-a plăcut foarte mult întâlnirea cu Giorgi. 😍🥰 L-a încântat  faptul ca fost activitate interactivă, în care toți copiii au fost antrenați în răspunsuri și interpretarea unor roluri. Felicitări minunatei echipe!❤️🤗👏🥇” (Cristina Popa, mamă)

Prin „AtelieRul de Improvizație” vei face parte din școlile care au încheiat acorduri de parteneriat cu noi, profesorii implicați primind adeverințe de co-organizatori și un material de prezentare care să-l trimită părinților.

 Copilul tău îți va mulțumi. Încearcă oferta fără risc.

AtelieRul se organizează ON-LINE la nivel de clasă (indiferent de nivelul de școlarizare) și durează între 40 și 50 minute.

Atunci când copilul este implicat activ în propria învățare, își însușește temeinic și de durată cele învățate. Iar acei copii care au accesat „AtelieRul de Improvizație” de minim 4 ori au avut și rezultate vizibile.

Elevii și profesorii implicați nu trebuie să pregătească nimic, singurul aspect este stabilirea zilei și orei la care se desfășoară activitatea.

De preferat e să lucrăm pe platforma noastră de ZOOM pentru a-ți putea oferi poze și înregistrarea evenimentului.

„Mulțumim pentru formarea copiilor a sentimentului de apreciere, respectare și promovare a valorilor autentice, românești, prin activitatea de astazi și altele! De asemeni multumim pentru poze si filmare.💐 (Burdea Darius, părinte)”

Prețul pentru un participant este 10 lei, pentru un grup de 80 de persoane. 

Recomandăm atunci când se poate, să participe și un părinte sau un bunic. Copiii sunt încântați când își privesc părinții cum performează. În acest caz plătești 30 lei/familie (indiferent câți copii și adulți participă).

Poți plăti cu card sau prin virament bancar. Primești informațiile când rezervi AtelieRul.

Oferim garanție 100%.

În situația în care copilului tău nu i-a plăcut experiența de la AtelieR, îți returnăm banii integral dacă ne comunici acest lucru în ziua în care a avut lor evenimentul.

Până în prezent nu avem niciun retur :).

“Multumim din suflet pentru modul superatractiv in care ati imbinat totul. Faceti o munca extraordinara de promovare a valorilor romanesti. Va iubim tare mult si va suntem recunoscatori pentru tot ce faceti pentru noi si pentru toti copiii care beneficiaza de frumusetea atelierelor voastre. Ne simtim minunat alaturi de voi si, cu siguranta, ca vom participa si la Dragobete.” prof. Florentina Chifu

 AtelieR Tematic

De obicei suntem solicitați să organizăm evenimente tematice în preajma zilelor de: Dragobete, Ziua Mamei, Ziua Copilului, Zilele Toamnei, Serbări, Ziua Națională a României, Sfântul Nicolae, Crăciun, Ziua lui Mihai Eminescu, a lui George Coșbu, Constantin Brâncoveanu, etc.

Te întrebi ce am pregătit pentru această perioadă?

Solicită detalii: Ioana Popescu, contac@AtelieRdeCuvinte.ro sau 0751515331

 De ce folosim metoda teatrul de improvizație?

Copilul tău participând la jocuri și activități de improvizație e o bună ocazie pentru el să exerseze lucrul în echipă și capacitatea de a-și pune ideile în aplicare.

Obții ceea ce vrei! Pregătirea pentru o profesie, pentru viață.

Și spre deosebire de alte evenimente de dezvoltare personală, prin AtelieRul de Improvizație exersează adaptarea la situații și persoane.

 Atelierul desfășurat astăzi mi s-a părut foarte frumos, plin de activități minunate și foarte diferit. Cel mai mult mi-a plăcut partea cu jocurile de rol și partea cu jocul in care a trebuit sa răspundem cu un vers (același de fiecare data) dintr-o poezie scrisă de Mihai Eminescu la toate întrebările adresate de doamna. Kose Ezgi Melisa, elevă liceu

Tehnicile de improvizație oferă celor care le utilizează, fie ei copii, elevi sau cadre didactice, posibilitatea de a vedea lucrurile dintr-un alt punct de vedere. Faptul că elevii își asumă un rol, le permite acestora să înțeleagă mai bine personajul și le schimbă perspectiva.

Nu în cele din urmă, folosirea frecventă la clasă a tehnicilor și jocurilor acestei metode, „transformă” participantul. Acesta va deveni, la rândul său mai creativ și mai pozitiv, mai flexibil și mai deschis la sugestiile celorlalți, mai receptiv la nevoile clasei sau a grupului în care este și un ascultător mai bun.

Practic tot ce te invit să faci este să-ți rezervi „AtelieRul de Improvizație” pentru un grup de minim 15 copii sau adolescenți situație în care prețul de participant este de 15 lei pentru 40-50 de minute de poveste, activități și jocuri.

Iar în situația în care copilul tău nu a fost încântat de AtelieR, îți returnăm banii integral dacă ne-ai comunicat acest lucru în ziua evenimentului.

Investiția în educația sa timpurie se va fi dovedit a fi cheia pregătirii sale pentru viitor

Gândește-te la asta, exact ca la etapele construirii unei case: începi cu fundația, dar, oricât ai investi în ziduri, casa tot se va surpa, dacă fundația nu este buna.

Vreau să știi doar un lucru: dacă îl înscrii pe copilul tău la AtelieRul de Improvizație, cu siguranța îți va mulțumi.

“Rihanna. Mie mi-a plăcut cel mai mult astăzi întâlnirea cu Georgi a fost interesantă și educativă și mi-a plăcut că toți am fost implicat și nu ne-am plictisit toți i-am răspuns și am avut roluri. Mai vreau întâlniri cu Giorgi. 🥰🥰🥰😍😍😍”Ramona Harna, clasa a III-a

Atelierul asta trebuie sa se mai repete de 2 ori! A facut ca acest an sa fie cel mai frumos an pentru mine! Sisi, clasa a IV-ahttps://atelierdecuvinte.ro/product/atelier-de-improvizatie

Rezervă un AtelieR pentru un grup de copii sau adolescenți la acest link.

 

Articole asemănătoare

AtelieR de psihodramă

Psihodrama este o metodă psihoterapeutică cu aplicații multiple în grupuri și individual, în terapie, educație, formare, organizații sau team building. AtelieRul este DESTINAT persoanelor de peste 18 ani cu deschidere

citește mai departe »

Înscrie-te la Newsletterul “EduStory”