Atelier de Cuvinte

AtelieR Cei 4 EROI (ON-LINE)

DE CE să participi?
Dacă înainte terminai o școală / facultate aveai șanse foarte mari să-ți găsești un serviciu. Acum copiii noștri vor avea șanse mai mari dacă vor avea acele abilități de viață – de comunicare și relaționare pozitivă, de adaptare facilă la situații noi și neprevăzute, de integrare în echipe noi, de rezolvare de probleme de zi cu zi sau a situațiilor de criză având o atitudine deschisă și pro-activă, etc. Și pentru asta are nevoie să se descopere, să exerseze astfel încât să-și dezvolte inteligența emoțională și socială.

Încă nu e la modă să investim în dezvoltarea personală a copiilor noștri…deși le cumpărăm haine și încălțăminte frumoase. Așa cum avem grijă de cum arată, așa trebuie să avem grijă de formarea lor ca persoane, ca viitori antreprenori sau angajați. Oricând e un bun moment să înveți cum să-ți controlezi emoțiile, cum să comunici, cum să fii autentic, cum să te poziționezi față de ceilalți, cum să abordezi situațiile problematice din viață.

AtelieRul este SUSȚINUT de psiholog Maria Monica Iliescu ce are o experiență însumată de 21 ani ca educatoare, învățătoare, profesor și diriginte. De 10 ani este psiholog și psihoterapeut cu competențe în consilierea copiilor și a adolescenților.

AtelieRul este DESTINAT copiilor preocupați de dezvoltarea lor personală (se lucrează pe grupe diferite de vârstă: primar, gimnaziu, liceu).

@MODULUL 1 – COMUNICARE ȘI ROLURI ÎN ECHIPĂ

Participanții vor fi implicați în jocuri și activități de echipă în urma cărora vor reflecta la modul de relaționare personal și al celorlalți și astfel vor descoperi stilul personal de relaționare în grup. Se vor familiariza cu diverse forme de relaționare și vor fi capabili sa își asume activ ce rol vor să aibă în fiecare grup din care vor face parte.

@MODULUL 2 – REZOLVAREA DE PROBLEMELE
Participanții vor fi provocați să rezolve situații problematice concrete frecvente din viața lor și vor învăța despre etapele necesare de urmat pentru a transforma o problemă într-o reușită.  Iși vor dezvolta abilități de rezolvare a problemelor de viață, vor învăța să facă față situațiilor de criză și își vor întări sentimentul de competență și încredere în sine.

@MODULUL 3 – DESPRE MINE ȘI GESTIONAREA EMOȚIILOR
Participanții vor învăța despre ei prin jocuri și activități practice de auto-cunoastere, vor face exerciții de comunicare și gestionare a emoțiilor eficientă și vor întra în universul valorilor pe care vor învăța cum să și le cultive.

@MODULUL 4 – TEHNICI DE ÎNVĂȚARE
Participanții se vor familiariza cu tehnici de învățare eficiente, vor exersa trucuri de memorare, își vor descoperi stilul personal de învățare, astfel încât să poată învața cu succes fără consum inutil de timp și energie.

ON-LINE. 

☎️ DETALII: Ioana Popescu (0751515331)

PREȚ: 50 lei (10 euro)/modul. Un modul durează 2 ore. Sau 25 lei/modul a câte o oră.

ÎNSCRIERI: 0751515331 sau on-line la acest link.

Păreri despre acest AtelieR se pot vizualiza aici.

Articole asemănătoare

AtelieR de psihodramă

Psihodrama este o metodă psihoterapeutică cu aplicații multiple în grupuri și individual, în terapie, educație, formare, organizații sau team building. AtelieRul este DESTINAT persoanelor de peste 18 ani cu deschidere

citește mai departe »

Înscrie-te la Newsletterul “EduStory”

Înscrie-te aici ca să primești informații sau resurse care să te inspire
pentru cum să povestești sau să faci prezentări memorabile și cu impact