ActiveCopii

AtelieR de caractere

AtelieR de caractere

DE CE să participi?
Dacă înainte terminai o școală / facultate aveai șanse foarte mari să-ți găsești un serviciu. Acum copiii noștri vor avea șanse mai mari dacă vor avea acele abilități de viață – de comunicare și relaționare pozitivă, de adaptare facilă la situații noi și neprevăzute, de integrare în echipe noi, de rezolvare de probleme de zi cu zi sau a situațiilor de criză având o atitudine deschisă și pro-activă, etc. Și pentru asta are nevoie să se descopere, să exerseze și de abia apoi le dobândește.

Încă nu e la modă să investim în dezvoltarea personală a copiilor noștri…deși le cumpărăm haine și încălțăminte frumoase. Așa cum avem grijă de cum arată, așa trebuie să avem grijă de formarea lor ca persoane, ca viitori antreprenori sau angajați. Ciclul primar este un bun moment să începi să înveți cum să-ți controlezi emoțiile, cum să comunici, cum să te poziționezi față de ceilalți.

👩‍🏫 AtelieRul este SUSȚINUT de doamna psiholog și profesor Maria Monica Iliescu cu o experiență însumată de 21 ani ca educatoare, învățătoare, profesor și diriginte. De 10 ani este psiholog și psihoterapeut cu competențe în consilierea copiilor și a adolescenților, cu un doctorat în impactul multiculturalității asupra familiei și o experiență de 6 ani în terapie sistemică și de familie.

AtelieRul de caractere pentru elevii claselor pregătitoare – a III-a răspunde acestor provocări.
Proiectul acesta a fost pilotat cu succes în Școala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul în mai-iunie 2018, Școala Gimnazială „Iosif Ciorogariu” Chișoda, respectiv în perioada martie – mai 2019 cu diverse serii de copii.

Adaptat vârstei lor, elevii pot participa separat la oricare dintre module sau integral la toate cele 4 module:

@MODUL 1 + 2: GESTIONAREA EMOȚIILOR
Prin jocuri, tehnici expresive, exerciții interactive de grup, activități practice și plastice, interpretare de personaje, AtelieRul își propune să îi învețe pe copii un vocabular al emoțiilor, modalități de exprimare facială a acestora, identificarea emoțiilor celor din jur, creșterea capacității de relaționare funcțională cu ceilalți și creșterea încrederii în sine. De asemenea, vor fi încurajați în exersarea controlului fricii și al furiei.

@MODUL 3: ROLURI ÎN ECHIPĂ
Copiii vor fi implicați în jocuri și activități de echipă prin care vor fi stimulați în vederea dezvoltării de abilități sociale pentru creșterea cooperării și implicării lor. Vor începe să se familiarizeze cu diverse forme de relaționare și își vor descoperi stilul personal de relaționare în grup.

@MODUL 4: REZOLVAREA DE PROBLEME
Prin jocuri terapeutice, filmulețe educative, activități practice, dramatizări, într-un mod dinamic și distractiv se vor familiariza cu unele tehnici de comunicare eficientă și rezolvare de probleme.

📅 CÂND: AtelieRul cuprinde 4 module, cu durată de 2 ore/modul.

🏠 UNDE: AtelieRul se desfășoară în sala de clasă.

🛒 PREȚ: 25 lei pentru un modul sau 100 lei pentru tot pachetul de 4 module.

🎯 Numărul minim de elevi pe grup este de 18 elevi, din care 1 elev poate fi caz social. Dacă școala consideră că sunt elevi care provin din familii defavorizate, AtelieR acordă o bursă integrală pentru un elev pe clasă.

🎯 ÎNSCRIERI: 0751515331

Păreri despre acest tip de AtelieRe se pot vizualiza aici.

Ioana Popescu
the authorIoana Popescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.