Atelier de Cuvinte

Webinar Gratuit „4 Pași pentru Pregătirea Examenelor de Titularizare/Definitivat/Gradul II”

Te pregătești pentru examenul de titularizare sau de definitivat?

Ai o provocare legată de felul în care să-ți organizezi materia astfel încât să înveți cât mai rapid și mai ușor?

Ți-ar prinde bine câteva sfaturi pentru cum să-ți pregătești inspecția?

Vrei să te inspiri cu jocuri didactice care prin care să câștigi atenția, implicarea și aprecierea?

În plus, ai vrea să primești câteva strategii de rezolvare a subiectelor de la examen astfel încât să iei punctajul dorit?

Vino la următorul webinar nou, gratuit și practic în care poți să te inspiri pentru cum să te

Pregătești pentru Examenul de Titularizare, Definitivat sau Grad II

pentru ca să obții nota pe care ți-o dorești

3 martie, de la ora 19.00.

Evenimentul este tine dacă ești profesor în învățământul preșcolar sau primar.

Și este susținut de prof. Florica Pușcaș, prof. Dana Cotfasă, prof. Dorina Lobonț, prof. Maria Ciocani, prof. Adela Suciu și drd Giorgiana Popan.

 

Ce primești la Webinarul Gratuit din 3.03

Vei afla…

  • Câteva strategii de rezolvare a subiectelor
  • Exemple de jocuri didactice
  • Sfaturi pentru pregătirea inspecției
  • Modalități prin care să-ți organizezi materia astfel încât să înveți cât mai ușor

 

Apasă aici și Înscrie-te Gratuit la Webinar

 (verifică emailul de confirmare a înscrierii și în spam)

Ca să te înscrii trebuie doar să-ți treci numele și adresa de email în formular, ca într-un final să apeși pe „Înregistrează-te Acum” și primești emailul de confirmare automat (verifică și în spam).

Acum câteva cuvinte despre fiecare din invitatele mele

Florica-Maria Pușcaș este profesoară de limba și literatura română, grad didactic I, cu master european în educația adulților.

Ea a fost formator național pentru Limba și literatura română pentru Programul Educația 2000+ inițiat de Fundația pentru o Societate Deschisă.

De asemenea, a fost formator în cadrul cursului pentru profesori pentru Curriculum bazat pe competențe prin CCD Timiș.

A câștigat și implementat un proiect european care a vizat formarea cadrelor didactice printr-un model inovativ blended-learging.

Are o experiență didactică de 36 de ani, din care 14 de director la Colegiul Național Bănățean – Timișoara.

 

Dorina Maria Lobonț este profesor la Colegiul Național Bănățean Timișoara, lector UVT- Facultatea de Sociologie și Psihologie, Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar,  membru Aspire Teachers.

Participă la activitățile de mentorat ale studenților de la Universitatea de Vest- P.I.P.P., precum și ale cadrelor didactive debutante prin programul EduMentorLab, respectiv „Inspiră un debutant!“

A fost inspector școlar– învățământ primar la Inspectoratul Școlar Județean Timiș în perioada 2020– 2022.

A susținut ca formator C.C.D. Timiș cursul „Utilizarea tablelor interactive în procesul instructiv– educativˮ.

 

Dana Maria Cotfasă este profesor titular de matematică la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” din Craiova și director al școlii, cu concurs.

Primii 7 ani de carieră didactică i-a desfășurat în învățământul primar, apoi în învățământul gimnazial, pe o catedră de matematică. Gradele didactice le-a obținut cu nota 10.

De asemenea, a absolvit Facultatea de Matematică–Informatică, Facultatea de Informatică Economică și Facultatea de Matematică.

Cele mai relevante cursuri în care a fost formator sunt: „ Abordarea interdisciplinară a ştiinţelor în ciclul primar” –  „Proiectarea, organizarea şi evaluuarea activităţilor didactice”, acreditat C.N.F.P., organizat de C.C.D. Dolj, respectiv Asigurarea eficienţei managementului  educaţional în unităţile de învăţământ , Fundația cultural-umanitară ”Henri Coandă” Oradea.

A publicat numeroase auxiliare didactice pentru învățământul primar.

În perioada în care a fost director adjunct, a introdus alternativa ”Step By Step” (acum 15 ani), în având cea mai mare comunitate ”Step” din județ, cu un număr de 300 de elevi în 11 clase.

 

Maria-Luisa Ciocani este profesor titular, gradul didactic I, la Colegiul Național Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara.

Cu o experiență de peste 14 ani în învățământul primar, absolventă și fost dascăl al Colegiului Național “Preparandia Dimitrie Țichindeal” din Arad, este pasionată de aplicarea strategiilor educației integrate STE(A)M și a celor mai noi tehnologii digitale în activități moderne de predare-învățare-evaluare și vizează îndeaproape dobândirea de către elevi a celor 8 competențe cheie pentru învățare pe tot parcursul vieții.

În anul 2019 obține Gradul didactic II cu nota 10.

În august 2020, este unul dintre finaliștii pe țară ai “Concursului CRED – Creatori de educație, etapa a II-a”.

Din anul 2020 face parte din corpul de metodiști al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, implicându-se activ în activități de îndrumare și evaluare a candidaților înscriși la examenele de obținere a gradelor didactice în învățământul primar.

În anul 2021 susține workshopurile “Metodica predării limbii și literaturii române” și “Lecții STE(A)M” în cadrul Programului de mentorat pentru cadrele didactice debutante organizat de către Departamentul de Științe ale Educației al U. V. T. în parteneriat cu ISJ Timiș.

 

prof. Adela Suciu este absolventă a Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, secția învățătoare-educatoare în 1998. între 2006-2016 a fost profesor titular pentru învățământul preșcolar, iar din 2017 este profesor pentru învățământul primar la Colegiul Național Bănățean din Timișoara.

 

Iar drd Giorgiana Popan este actriță, formator al Cursului de ”Arta Povestirii și de Improvizație pentru Profesori”, doctorand în Arta Povestirii (Universitatea ”Babeș Bolyai”, Cluj) și predă Cursul ”Pedagogia dramatică” la Facultatea de Științele ale Educației, Psihologie și Asistență Socială din cadrul Universității ”Aurel Vlaicu” Arad.

Ea este povestitoare internațională, participantă în ultimii 11 la Festivaluri Internaționale de Storytelling din întreaga lume.

Doamnele profesor au consiliat și îndrumat în fiecare an colegii învățători, prin abordarea metodică a unor teme de predare pentru limba și literatura română, gramatică, matematică.

De asemenea, au fost mentor pentru colegii care si-au susținut titularizarea și definitivatul.

Rezervă-ți un Loc Gratuit Aici la Webinarul de vineri-3.03 de la ora 19.00

 (verifică emailul de confirmare a înscrierii și în spam)

Pe curând!

Ioana Popescu, 0751515331

PS  Locurile sunt limitate, te invit să te înscrii acum aici ca să te inspiri cum să te pregătești pentru examenul de titularizare sau de definitivat pentru ca să obții nota pe care ți-o dorești.

Articole asemănătoare

AtelieR de psihodramă

Psihodrama este o metodă psihoterapeutică cu aplicații multiple în grupuri și individual, în terapie, educație, formare, organizații sau team building. AtelieRul este DESTINAT persoanelor de peste 18 ani cu deschidere

citește mai departe »

Înscrie-te la Newsletterul “EduStory”

Înscrie-te aici ca să primești informații sau resurse care să te inspire
pentru cum să povestești sau să faci prezentări memorabile și cu impact