Atelier de Cuvinte

Webinar „Improvizația, o Nouă Metodă în Activitatea Didactică”

Ai vrea să faci ceva diferit în primele două săptămâni de școală?

Ai vrea să-ți implici copiii în activități ludice și distractive prin care să-ți dai seama care e nivelul de cunoștințe pe care-l mai au după vacanța de vară?

Pentru că nu-i așa, îți dorești ca startul școlii să fie memorabil, iar tu să fii un profesor iubit și apreciat de elevii și părinții tăi.

▶️ Improvizația – metodă utilizată în mediul școlar

Utilizarea metodei teatrului de improvizație în mediul școlar te ajută atât pe tine în activitatea de predare-învățare și evaluarea cunoștințelor, cât și pe copilul tău în exprimarea emoțiilor, în învățarea unor lecții de viață, a experiențelor sociale, istorice sau fictive.

Improvizație reprezintă o formă de teatru bazat pe spontaneitate, pe colaborarea cu cei din jur și pe conexiunea dintre membrii grupului.

Dat fiind specificul acestei metode, o poți adapta nevoilor grupului și e utilizată pentru diferite niveluri de vârstă, de la copii la tineri.

2️⃣ Webinari Nou-Nouțe

🌸 „Mi-a placut modul interdisciplinar in care atelierul a imbinat informatiile si forma ludica pe care a imbracat-o atelierul. Un mod foarte eficient de a-i face pe copii sa iubeasca istoria si sa retina evenimentele si personajele istorice foarte usor.” prof. istorie

Am creat împreună cu actrița de improvizație și povestitoarea internațională Giorgiana Popan două webinari inedite care abordează tocmai această tematică a improvizației.

Ea poate fi folosită în predarea și învățarea, respectiv evaluarea cunoștințelor indiferent de nivelul de vârstă și materia vizată.

Te vei familiariza cu metoda teatrului de improvizație și vei exersa jocuri de improvizație care le poți folosi pe parcursul întregului an școlar – în timpul orelor, excursiilor, activităților extra-școlare și așa mai departe.

🌈 Podul dintre tine și copil

Ești la doar un pas de a te familiariza și experimenta metoda teatrului de improvizație.

Evenimentele sunt susținute de actrița de improvizație și povestitoarea internațională Giorgiana Popan și invitatele ei.

▶️ Iată mai jos calendarul webinariilor:

📅 Improvizația – posibilă metodă pentru evaluarea inițială

JOI-9.09 @ 19.00

cu Giorgiana Popan și Ioana Popescu

📅 Jocuri de Improvizație

MIERCURI-22.09 @ 19.00

cu Giorgiana Popan, Ina Dafinescu, Simona Popa și Ioana Popescu

Participarea este gratuită. 🎁

⭕ Te poți înscrie la acest link. (valabil pentru ambele evenimente).

Practic, atunci când elevul este implicat activ în propria învățare, își însușește temeinic și de durată cele învățate, contribuind la dezvoltarea diferitelor abilități, deprinderi și cunoștințe care îl încurajează pe elev să se implice activ nu doar în activitățile propuse în cadrul atelierelor, ci și dincolo de siguranța oferită de acestea.

Ne dorim prin acest webinar să-ți dăm prilejul să găsești idei pe care să le pui în practică atât pentru primele săptămâni de școală, cât și pentru restul anului școlar.

Așa cum a fost și pentru participantele de la celelalte webinarii:

🌸 „Multumim ca existați pentru noi ca ne da-ti idee cu atâta zel pentru munca dvoastra, chiar va apreciez sincer.” Pipa Daniela

🌸 „O prezentare cum puține am vazut! M-am îmbogățit în această seară cu lucruri utile! Felicitări, Georgiana!” Cristina

🌸 „Acest webinar este o adevarata „comoara”. Multumesc” Ildikó

🌸 „Esti extraordinara, Giorgiana! E o incantare sa te ascult! Minunate jocurile si povestile prezentate! Multumesc!” Mariana

🎁 Iar persoanele care se înscriu primesc în emailul de confirmare a înscrierii un scurt material video cu Giorgiana despre arta de a spune povești.

Locurile sunt limitate.

Înscrie-te Aici la ambele Webinari și descoperă cum poți fi un profesor mai iubit și mai apreciat

Pe curând,

Ioana, 0751515331

PS Ai prieteni interesați de subiectele de mai sus? Recomandă-le și lor Webinariile.

🎁 Sunt gratuite pentru toată lumea și puteți participa chiar și împreună. 🙂

Articole asemănătoare

AtelieR de psihodramă

Psihodrama este o metodă psihoterapeutică cu aplicații multiple în grupuri și individual, în terapie, educație, formare, organizații sau team building. AtelieRul este DESTINAT persoanelor de peste 18 ani cu deschidere

citește mai departe »

Înscrie-te la Newsletterul “EduStory”

Înscrie-te aici ca să primești informații sau resurse care să te inspire
pentru cum să povestești sau să faci prezentări memorabile și cu impact