AdolescențiAdulțiÎncheiateÎncheiate

Simfonia puterilor în Imperiul Bizantin

Într-un potpuriu de idei și concepte politice și istorice, domnul Corneliu Berari va face un slalom prin diversele epoci având ca temă centrală conceptul “simfoniei bizantine” în viața politică și de stat.

DE CE?
Dată fiind importanța crucială pe care Imperiul Bizantin și Biserica Ortodoxă din timpurile acelea o au pentru identitatea religioasă și națională a românilor, înțelegerea idealului simfoniei dintre Stat și Biserică este un exercițiu util nu numai pentru înțelegerea trecutului nostru, dar și pentru deslușirea unor mentalități și atitudini specifice lumii contemporane.

VEI CUNOAȘTE ȘI EXPERIMENTA:
În prelegerea conceptului politic al “simfoniei bizantine” pe care o va susține domnul Corneliu Berari, un pasionat de istorie, va fi prezentat regimul politic al statului cu cea mai stabilă formă de guvernământ și cu cea mai lungă existență neîntreruptă din istorie: Imperiul Roman din Răsărit.

Domnul Berari ne va vorbi despre dinamismul somatic al puterii imperiale (imperium) și a autorității religioase (sacerdotium) ca pârghii complementare în condițiile optimismul istoric condiționat.
# AtelieRul este DESTINAT persoanelor de peste 19 ani cu deschidere spre această temă.

📅CÂND: următorul eveniment va fi organizat în toamnă.

🏠UNDE: AtelieRul se desfășoară într-o locație deosebită.

🛒PREȚ: 60 lei. Rezervarea locului se realizează în momentul confirmării plății.

🎯ÎNSCRIERI: te poți înscrie on-line la eveniment la acest link.
Te vom contacta dacă s-au înscris cel puțin 10 persoane.

Ioana Popescu
the authorIoana Popescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.